22 лютого 2018 року у Миколаївському ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 відбувся семінар-практикум практичних психологів та соціальних педагогів «Психологічний супровід педагогічних інновацій». В роботі семінару взяли учать п/п та с/п навчальних закладів району, які впроваджують психолого-педагогічні інновації, а саме інформаційно-освітню програму «Сімейна розмова».

Практичний психолог-методист вищої кваліфікаційної категорії Л.Г.Русиник презентувала свій досвід роботи у втіленні інформаційно-освітньої програми «Сімейна розмова» та розповіла про організовану системну роботу по здійсненню психологічного супроводу інновацій. 

· Діагностика (визначення індивідуальних особливостей дитини за спеціальними психодіагностичними методиками).

· Розвивальна робота (проведення занять з учнями з розвитку пам'яті, уваги, мислення тощо згідно з програмами розвивальних курсів; тематичні соціально-психологічні тренінги: групові заняття, спрямовані на вирішення конкретних завдань, наприклад, орієнтація учнів на здоровий спосіб життя, розвиток комунікативних навичок, лідерських умінь тощо).

· Голова МО Артимко С.І. доповнила, що основною метою психологічного супроводу навчально-виховного процесу в школі вважається підтримка комфортного освітнього середовища, яке сприяє найбільш повному розвитку інтелектуального, особистісного і творчого потенціалу суб’єктів освітнього процесу. Комплексне застосування цих напрямів ППС дозволяє дослідити стартові можливості та динаміку розвитку дитини в освітньому процесі, надати підтримку й допомогу учням у рішенні завдань розвитку, навчання, виховання, соціалізації. Це передбачає професіоналізм адміністрації, педагогічних працівників, психолога, соціального педагога, їх здатність до системного аналізу проблемних ситуацій, програмування та планування діяльності, спрямованої на їх вирішення, об'єднання з цією метою всіх учасників освітнього процесу (учня, батьків, педагогів, адміністрації тощо).

Окрім цього, Русиник Л.Г. спільно з класоводом Куртяник Х.О. підготувала та провела навчально-психологічний пізнавальний урок у 2-В класі, який навчається за науково-педагогічним проектом «Інтелект України».П\п та с/п отримали цінний досвід роботи з обдарованими учнями та мали змогу фрагментарно здійснити психологічний супровід інновації.

Практичні психологи взяли участь у занятті з елементами тренінгу «Роль посмішки у професійній діяльності», який професійно провела Любов Григорівна. Усі посміхнулися, коли створювали колаж «Моя посмішка».

Методист РМК Т.Лутчин, підсумовуючи роботу семінару, підкреслила, що у Національній доктрині розвитку освіти поставлені завдання щодо формування самостійної та самодостатньої особистості, здатної до професійного розвитку, активної адаптації на сучасному ринку праці та творчої самореалізації. Ці завдання пов'язані з новими вимогами суспільства та реформування української освіти.

Контактна інформація

  • Адреса: Миколаївський ЗЗСО І - ІІІ ст. №1, вул. Львівська, 15,
    м. Миколаїв, Львівська обл., Україна, 81600
  • Технічний адміністратор: Крива Н.В. 0685041804
  • E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.