Наш український народ славиться не тільки своїм розмаїттям звичаїв та традицій, а й їхнім дотриманням через призму століть.

17 жовтня 1-В (кер. Мартинишин Г.В. та Дудич У.С.) І 3-Б (кер. Ткач Н.М. та Сотник О.Р.) провели спортивно-пізнавальне свято "Про Покров пресвятої Богородиці, День захисника Вітчизни, День Українського козацтва. Козацькі забави"

На святкове дійство, окрім батьків школяриків, були запрошені учениці 10 класу (для виконання обов'язків журі на змаганнях) та о. Роман Сотник.

Учні у коротенькому виступі висловили молитви-прохання до Матері небесної; дякували людям, які своєю мужністю зберігають для нас мирне небо - солдатам; а також гордилися тим, що є роду козацького дітьми. Школярі також виконали перероблений неофіційний гімн України - "Розквітає Україна".

О. Роман у своїй розповіді закликав нас любити свою Батьківщину, пам'ятати та гордитись своєю історією та щиро вірити в покров пресвятої Діви Марії так, як вірили козаки, воїни УПА,та вірять наші сучасні герої - солдати.(blue_heart)(yellow_heart)

Після урочистої частини відбулись "Козацькі забави".

Це чудові, неймовірні та запальні спортивно-розважальні змагання на козацьку тематику ( "Як козаки через річку переправлялись", "Лист турецькому султану", "Найсильніший кулак", "Варенички", "Вода для кулешу", "Кухоль квасу", "Втеча козака з полону", "Коса- дівоча краса" та "Козацька кмітливість). У них, доречі, приймали участь і батьки.

Діти змагались на швидкість, спритність, уважність (адже треба дуже постаратись, щоб воду в ложці пронести), а батьки: тати - на міцність кулака, мами - на найбільшу кількість вареників чи галушок.

Як у будь-яких змаганнях були переможці і переможені. Але повірте, ЩАСЛИВИМИ були усі. Адже головне, як ви думаєте, що?????

Так, основне завдання таких змагань - отримати позитивні емоції, враження, бути щасливими та навчитись працювати в команді!!!!!!????

 

 

PS: А від себе тільки додам: якщо в нас є такі ще маленькі, проте сильні, спритні, кмітливі, з великим серцем та з вірою в Бога і в себе козаки й козачки, то з впевненістю можна сказати, що в нашої Батьківщини світле майбутнє, адже вона в надійних руках!!!!!???

Контактна інформація

  • Адреса: Миколаївський ЗЗСО І - ІІІ ст. №1, вул. Львівська, 15,
    м. Миколаїв, Львівська обл., Україна, 81600
  • Технічний адміністратор: Крива Н.В. 0685041804
  • E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.