12 лютого 2018р. у Миколаївській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 зібралися вчителі, які сьогодні працюють із першачками, щоб обговорити ідеї Нової української школи та поділитися досвідом роботи. До роботи вчителів приєдналися головний спеціаліст відділу освіти Субота Н.М., директор школи Огоновська Г.В. та заступники директора школи Шелепетень І.М., та Ленців О.М.

             Стасів Оксана Юріївна, учитель-методист, тренер НУШ у Миколаївському районі, розповіла  про десять ключових питань уроку в Новій українській школі. З задоволенням учителі брали участь у майстер-класах, які провели учителі вищої категорії Миколаївської ЗОШ №1 Ткач Н. М. та Мірошнікова Н. З. Наталія Миколаївна розповіла про структуру  та значення  ранкових зустрічей  для дітей, поділилась досвідом з проведення ранкових зустрічей у першому класі, а Наталія Зеновіївна провела майстер-клас інтегрованого уроку з природознавства.

    Серед умінь і навичок які повинна формувати школа у своїх учнів – це критичне мислення. На цьому питанні зупинилася методист відділу освіти Воробець Н.Т. Вона зазначила, що у розвитку критичного мислення запитання відіграють роль запуску процесу мислення, початку пошуку рішення. Чим частіше вчитель буде запитувати  дітей про їх думку, враження тим краще. « Важливо розуміти, що розташування запитань у певному порядку (від нищого рівня до вищого) може не тільки розвивати в учнів мислення високого рівня, а й підсилювати мотивацію до навчання, розвивати пізнавальний інтерес»,- наголосила  Надія Теодорівна.

 Рефлексуючи з приводу проведеного заняття учителі зазначили, що отримані знання обов’язково будуть використовувати у своїй роботі .

Контактна інформація

  • Адреса: Миколаївський ЗЗСО І - ІІІ ст. №1, вул. Львівська, 15,
    м. Миколаїв, Львівська обл., Україна, 81600
  • Технічний адміністратор: Крива Н.В. 0685041804
  • E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.